Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Nemocnice v Trenčianskom kraji sa vyprázdňujú od pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Najviac pacientov s ochorením COVID-19 ležalo v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja a najmenej v Bratislavskom samosprávnom kraji.

Trenčín 14. júna (TASR) – V nemocniciach v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) bolo v nedeľu (13. 6.) hospitalizovaných 25 pacientov s ochorením COVID-19. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom ich počet klesol o 15 (o 37,5 percenta). Traja pacienti boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Vyplýva to z údajov Národného centra zdravotníckych informácií.

Najviac, 17 pacientov, ležalo s ochorením COVID-19 v TSK v Trenčianskom okrese, z nich traja boli na umelej pľúcnej ventilácii. Nasledovali okresy Považská Bystrica a Myjava (po troch), Prievidza a Partizánske (po jednom). V okresoch Ilava, Bánovce nad Bebravou, Púchov a Nové Mesto nad Váhom nebol hospitalizovaný žiadny pacient s ochorením COVID-19.

Na Slovensku bolo v nedeľu hospitalizovaných 196 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 (pokles o 83), z nich 23 bolo na umelej pľúcnej ventilácii. Najviac pacientov s ochorením COVID-19 ležalo v nemocniciach Žilinského samosprávneho kraja (52), najmenej v Bratislavskom samosprávnom kraji (sedem).