Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Ródeo na Slovensku: Jazdci na divokých býkoch sa predviedli v Nemšovej

Na snímke jazdec padá z býka počas svoju súťažnej jazdy v Bull ridingu vo westernovom areáli Ranch 13 pri Nemšovej v sobotu 24. septembra 2022 . Foto: TASR Radovan Stoklasa

Ródeo na divokých býkoch je podľa organizátora považované za najzaujímavejší, najvyhľadávanejší, najtvrdší a zároveň najnebezpečnejší šport na planéte.

Nemšová 25. septembra (TASR) – Ródeo na divokých býkoch (Bull ridingu) predviedlo v sobotu (24. 9.) vo westernovom areáli pri Nemšovej 13 jazdcov zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska.

Podľa organizátora podujatia Petra Dobeša sa museli jazdci udržať na býkovi osem sekúnd. "Keď sa udržia, tak majú platný pokus a získajú body. Rozhodcovia bodujú aj býka, ktorý najvyššie skáče a bojuje. Takže sa jazdec musí udržať. Sú to chlapci, čo majú radi adrenalín," povedal.



Jazdec Miroslav "Miňo" Chňapek vysvetlil, že adrenalín stúpa už v klietke pri nasadaní na býka. "Keď sa otvorí klietka, treba už mať v hlave zrovnané, čo tam idem robiť a kam chcem dopadnúť po jazde. Treba tých osem sekúnd vydržať. Potom už sa aj pustiť, zoskočiť do bezpečia. Ale vždy sa tých osem sekúnd nepodarí, niektorí padnú hneď po otvorení klietky. Záleží to od toho, aký je býk," skonštatoval.



Ródeo na divokých býkoch je podľa organizátora považované za najzaujímavejší, najvyhľadávanejší, najtvrdší a zároveň najnebezpečnejší šport na planéte. Podľa americkej tradície musí jazdec zotrvať na chrbte býka najmenej osem sekúnd. Jednou rukou je pripútaný o býka dlhým pleteným lanom, počas jazdy sa nesmie druhou rukou dotknúť býka.