Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Neplnoletý syn viezol opitého otca

Na policajnej snímke výsledok dychovej skúšky. Foto: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

Dôvodom ich jazdy malo byť, že si otec potreboval ísť nakúpiť do susednej obce.

Hlohovec 8. apríla (TASR) – Neplnoletý, iba 16-ročný chlapec, sedel za volantom Škody Felicie, ktorú na Veľkonočnú nedeľu (4. 4.) dopoludnia zastavila polícia medzi obcami Horné a Dolné Otrokovce v okrese Hlohovec. Na mieste spolujazdca sedel chlapcov opitý otec. Ani jeden z nich nebol pripútaný bezpečnostnými pásmi. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

Dôvodom ich jazdy malo byť, že si otec potreboval ísť nakúpiť do susednej obce. Mladistvého vodiča policajti podrobili dychovej skúške s negatívnym výsledkom. "Vzhľadom na svoj vek chlapec nemal vodičské oprávnenie, policajti ho riešili za priestupok a ďalšiu jazdu mu zakázali," uviedla hovorkyňa.

O necelú hodinu však zbadali to isté auto, ako ide krížom-krážom po ceste v obci Horné Otrokovce. "Tentoraz bol vodičom 43-ročný otec. Kostrbatá jazda sa vysvetlila dychovou skúškou, pri ktorej nafúkal viac ako 2,5 promile. Policajti ho ihneď zadržali a eskortovali na policajné oddelenie," dodala Antalová. Polícia muža riešila v tzv. superrýchlom konaní pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V zmysle zákona hrozí za jazdu pod vplyvom alkoholu trest odňatia slobody až na jeden rok.