Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Neprofesionálni fotografi budú súťažiť o titul Fotoreportér roka 2012

ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Na zaslanie prihlášok do Komárna zostáva ešte pár týždňov.

Komárno 14. augusta (TASR) – Neprofesionálni fotografi z komárňanského regiónu majú už iba niekoľko týždňov na to, aby sa zapojili do súťaže Fotoreportér roka 2012. Jej organizátor, Regionálne osvetové stredisko (ROS) v Komárne upozorňuje, že uzávierka súťaže je stanovená na 28. septembra.

Porota, ktorá bude tvorbu fotoreportérov posudzovať, zasadne 2. októbra. „Každého fotografa z regiónu Komárno povzbudzujeme, aby sa do súťaže prihlásil. Okrem nenahraditeľných skúseností majú šancu získať aj zaujímavé ceny, stretnúť sa osobne s členmi poroty alebo vymeniť si zážitky, tipy a triky pri streetovaní,“ pripomenul Vojtech Valkó z ROS.

Ako doplnil, slávnostné vyhodnotenie súťaže a odovzdávanie cien bude 5. októbra v galérii Základnej organizácie CSEMADOK v Komárne. Výstava najlepších prác potom potrvá do 24. októbra. Tento rok sa organizátorom súťaže podarilo nadviazať spoluprácu s viacerými organizáciami, medzi nimi aj s Tlačovou agentúrou SR (TASR). „Pre priaznivcov reportážnych, dokumentárnych a streetfotografií sme počas Komárňanských dní zorganizovali Fotovíkend s Ladislavom Vallachom, reportérom TASR, a Streetphoto workshop s Radovanom Mišíkom, spoluzakladateľom stránky www.streetphoto.sk. Fotografi získali teoretické aj praktické základy týchto žánrov. Fotili sme na uliciach Komárna, navštívili sme volejbalový turnaj, ale aj Rodeo Show v Iži,“ pripomenul Valkó.