Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nesmrteľná opera Tosca odznie na javisku Štátnej opery posledný raz

Na snímke budova Štátnej opery v Banskej Bystrici. Foto: TASR - Ján Krošlák

V sobotu (11. 6.) o 18.30 h uvedieme Toscu v Banskej Bystrici poslednýkrát, uviedla vedúca propagácie opery Katarína Uhríková.

Banská Bystrica 8. júna (TASR) – Nesmrteľná opera Tosca od Giacoma Pucciniho uchvacuje divákov na celom svete už vyše 120 rokov. V roku 2016 mala premiéru v Štátnej opere v Banskej Bystrici, hudobne ju naštudoval taliansky dirigent Fabio Mastrangelo, režijne pripravil herec a režisér Martin Huba. Po šiestich rokoch života na javisku v meste pod Urpínom prišiel čas, aby prepustila miesto iným dielam. TASR o tom v stredu informovala vedúca propagácie opery Katarína Uhríková.

"Príbeh spaľujúcej vášne a posadnutosti, umocnený sugestívnou hudbou je jedným z najobľúbenejších titulov operných domov. V sobotu (11. 6.) o 18.30 h uvedieme Toscu v Banskej Bystrici poslednýkrát. Obsadenie derniéry bude exkluzívne - Jolana Fogašová ako operná diva Tosca, Miroslav Dvorský v úlohe maliara Cavaradossiho a Šimon Svitok v role zákerného Scarpiu. Predstavenie bude dirigovať hosťujúci dirigent Martin Leginus," uviedla Uhríková.