Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEUVERITEĽNÉ ČÍSLO: Mladá Trnavčanka mala v krvi takmer tri promile

Ilustračné foto.

Polícia zadržala aj 27-ročného Bratislavčana, ktorý šoféroval s takmer 1,5 promile. Preto opäť apeluje na vodičov, aby alkohol a iné návykové látky pred a počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.

Bratislava 18. mája (TASR) - Polícia v utorok (17. 5.) obvinila dve osoby v súvislosti jazdou pod vplyvom alkoholu. Mladá žena šoférovala s takmer tromi promile, u 27-ročného šoféra dychová skúška odhalila takmer 1,5 promile. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

V prvom prípade polícia obvinila Mária R. z Bratislavy, ktorého polícia zastavila krátko pred 2.00 h v blízkosti Rigeleho ulice neďaleko Hviezdoslavovho námestia. "V rámci kontroly podrobili 27-ročného vodiča vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu, ktorá sa skončila s pozitívnym výsledkom. Vodičovi bola nameraná hodnota 0,7 mg/l alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo predstavuje 1,46 promile," priblížil hovorca. Dodal, že vodič bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a eskortovaný na policajné oddelenie. "Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia," doplnil.

Obvineniu čelí aj 30-ročná Monika Š. z Trnavy, ktorú polícia zastavila v ten istý deň krátko po 16.00 h na Plachého ulici v bratislavskej Dúbravke. "Pri následnej kontrole bolo 30-ročnej vodičke nameraných neuveriteľných 1,35 mg/l alkoholu čo predstavuje 2,81 promile. Z medicínskeho hľadiska to predstavuje stav ťažkej opitosti. Žena bol obmedzená na osobnej slobode a po vykonaní potrebných úkonov umiestnená v cele policajného zaistenia," ozrejmil Szeiff.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje vodičov, že alkohol v žiadnom prípade za volant nepatrí. Preto opäť apeluje na vodičov, aby boli na cestách voči sebe, ako aj ďalším účastníkom cestnej premávky zodpovední a alkohol alebo iné návykové látky pred alebo počas jazdy za žiadnych okolností nepožili.