Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Neznámy muž mal oklamať 77-ročnú ženu z Prievidze, poslala mu 7000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia opätovne upozorňuje najmä starších ľudí, aby neverili podvodníkom.

Prievidza 18. novembra (TASR) - Policajti riešia prípad 77-ročnej ženy z Prievidze, ktorú mal doposiaľ neznámy muž klamstvom pripraviť o jej úspory vo výške 7000 eur. Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie zo zločinu podvodu, páchateľovi hrozí desaťročný trest odňatia slobody. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Dôchodkyni sa mal telefonicky ozvať muž, ktorý sa predstavil ako lekár z nemocnice. Presvedčil ženu o tom, že jej syn mal mať vážnu autonehodu, ktorej bol vinníkom a pri ktorej bolo zranené dieťa. Na to, aby sa vyhol súdnemu procesu, treba uhradiť 9000 eur," opísali policajti.

Telefonujúci muž mal ďalej žene tvrdiť, že jej syn nemôže ísť tieto peniaze vybrať, keďže je v nemocnici a prosí ju, aby išla peniaze vybrať a poslať ona. "Žena tejto vymyslenej legende, bohužiaľ, uverila a v úmysle pomôcť svojmu synovi zobrala všetky svoje úspory vo výške 7000 eur a poslala ich na číslo účtu, ktoré jej mal uviesť muž vydávajúci sa za lekára z nemocnice. Až následne kontaktovala svojho syna a zistila, že bola oklamaná," doplnila polícia s tým, že v prípade zistenia páchateľa tohto skutku a dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Polícia opätovne upozorňuje najmä starších ľudí, aby neverili podvodníkom. "V prípade, ak vás niekto neznámy osobne alebo cez telefón žiada o peniaze, overte si informácie, ktoré vám poskytol. Jeden telefonát rodine, banke, pošte, zdravotníckemu zariadeniu alebo na bezplatné číslo polície vám môže zachrániť vaše celoživotné úspory," zdôraznili policajti.