Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Neznámy páchateľ vyraboval transformátor telekomunikačnej spoločnosti

Snímka z miesta činu. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Neznámy páchateľ v čase od 5.01 do 11.45 h odpojil prívod elektrickej energie z elektrického stĺpu, demontoval nízkonapäťový transformátor a odcudzil z neho vzácne kovy, predovšetkým meď.

Podolie 12. januára (TASR) – Polícia žiada verejnosť o pomoc pri pátraní po neznámom páchateľovi, ktorý v stredu (11. 1.) v katastrálnom území obce Podolie v okrese Nové Mesto nad Váhom demontoval nízkonapäťový transformátor a ukradol z neho elektrické príslušenstvo. Informovala o tom trenčianska krajská policajná hovorkyňa Ingrid Kračíková.

Neznámy páchateľ podľa nej v čase od 5.01 do 11.45 h odpojil prívod elektrickej energie z elektrického stĺpu, demontoval nízkonapäťový transformátor a odcudzil z neho vzácne kovy, predovšetkým meď. Transformátor bol majetkom telekomunikačnej spoločnosti poskytujúcej mobilné telekomunikačné spojenie. Tá je súčasťou kritickej infraštruktúry a poskytuje mobilné telekomunikačné pripojenie všetkým užívateľom telekomunikačných služieb a spojenie na tiesňové linky.

"V dôsledku krádeže došlo k ohrozeniu využívania telekomunikačných služieb v blízkosti stožiara verejnej elektrokomunikačnej siete. Týmto konaním spôsobil páchateľ spoločnosti celkovú škodu predbežne vyčíslenú na najmenej 30.000 eur," uviedla hovorkyňa s tým, že zlodej mal zrejme so sebou káričku, na ktorej odviezol meď.

Informácie súvisiace s prípadom môže verejnosť poskytnúť policajnému vyšetrovateľovi v Novom Meste nad Váhom na telefónnom čísle 096124/3632, na policajnú linku 158, prípadne formou súkromnej správy na sociálnej sieti.