Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Nežnú revolúciu pripomenie svätá omša, koncert i sviečkový pochod

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

O niečo neskôr pripomenie Nežnú revolúciu aj sviatočná svätá omša v Univerzitnom pastoračnom centre Pavla Straussa v Študentskom domove Zobor.

Nitra 12. novembra (TASR) – Spomienkovým zhromaždením a sviečkovým pochodom si Nitrania pripomenú udalosti 17. novembra 1989.

V Deň boja za slobodu a demokraciu sa obyvatelia mesta stretnú 15. novembra o 15. hodine pred Pamätníkom obetiam komunizmu pred budovou Mestského úradu v Nitre.

O niečo neskôr pripomenie Nežnú revolúciu aj sviatočná svätá omša v Univerzitnom pastoračnom centre Pavla Straussa v Študentskom domove Zobor. Tu bude po omši premietnu aj film Svedectvo o neslobode.

Ako informovala Ľudmila Synaková z Mestského úradu v Nitre, krátko po 19. hodine prejde mestom sviečkový pochod.

"Pôjde od Študentského domova Zobor k pamätnej tabuli venovanej udalostiam roku 1989 na pešej zóne. Spomienkový večer na November 1989 zavŕši večerný študentský koncert a vernisáž venovaná tematike študentstva a boja za slobodu a demokraciu vo Fóre mladých na Ulici Fraňa Mojtu," uviedla Synaková. Organizátormi podujatia sú okrem mesta Nitra, aj Zväz protikomunistického odboja, Konfederácia politických väzňov Slovenska, Študentský parlament Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a Univerzitné pastoračné centrum Pavla Straussa. Podujatie podporil aj Ústav pamäti národa.