Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Niektoré budovy vo Zvolene evidujú ako prebytočné

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

V súčasnosti nie sú využívané.

Banská Bystrica 6. decembra (TASR) - Niektoré budovy vo Zvolene aj naďalej eviduje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) ako svoj prebytočný majetok. TASR to potvrdila hovorkyňa kraja Lenka Štepáneková.

Pripomenula, že BBSK vo Zvolene vlastní v dvoch objektoch viaceré budovy, ktoré v súčasnosti nie sú využívané. V prvom prípade ide o budovy bývalého gymnázia, ktoré sú v správe drevárskej odbornej školy na Lučeneckej ceste. Ďalšími sú podľa nej budovy dvoch dielní železničného učilišťa na Môťovskej ceste v správe strednej odbornej školy technickej. Dodala, že v oboch prípadoch vyhlásili obchodnú verejnú súťaž viackrát, naposledy v tomto roku. "Napriek viacerým žiadostiam sa do verejnej súťaže neprihlásil žiadny záujemca," spresnila.

Ako doplnila, na základe posledných znaleckých posudkov bola určená aj cena nehnuteľností. Budova bývalého gymnázia bola ohodnotená na takmer 360.000 eur, pričom ročný nájom predstavuje viac ako 37.000 eur. Hovorkyňa ďalej uviedla, že znalec vo svojom posudku ohodnotil budovy dvoch dielní sumou vo výške viac ako 1,3 milióna eur. "Ročný nájom tak predstavuje viac ako 121.000 eur," zdôraznila s tým, že nakladanie s prebytočným majetkom BBSK rieši samostatne podľa aktuálneho dopytu konkrétnej nehnuteľnosti. "Kraj zverejňuje informácie o prebytočnom majetku a v rámci schválenej koncepcie," dodala.