Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Niektoré lokality v Beluši budú mať bezplatné pripojenie na internet

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Bezplatné pripojenie by malo byť k dispozícii v druhej polovici tohto roka.

Beluša 24. mája (TASR) – Vo vybraných lokalitách obce Beluša v Púchovskom okrese budú mať obyvatelia a návštevníci bezplatný prístup na internet. Najväčšia obec v Trenčianskom kraji uspela vo výzve Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Informoval o tom prednosta obecného úradu Patrik Štrbák.

"Beluši schválili finančnú dotáciu na vybudovanie externých prístupových bodov vo výške 8550 eur. Samospráva bude projekt spolufinancovať sumou 5130 eur. Vytypovaných bolo šesť lokalít, ktoré verejnosť často navštevuje alebo sú zaujímavé pre turistov. Na bezplatnú internetovú sieť bude napojené okolie obecného úradu v centre obce, okolie kultúrneho domu, zdravotné stredisko, areál futbalového klubu, nový športový areál a kultúrny dom v miestnej časti Hloža," uviedol prednosta.

Ako dodal, lokality vybrali po odborných konzultáciách a posúdení technických možností pripojenia lokalít na bezplatnú wifi sieť. Bezplatné pripojenie by malo byť k dispozícii v druhej polovici tohto roka.

Obec podľa neho minulý rok financovala z vlastného rozpočtu pripojenie viacerých obecných budov v centre (zberný dvor, interiér kultúrneho domu, interiér budovy bývalej školskej jedálne, zariadenie opatrovateľskej starostlivosti a hasičská zbrojnica) na bezplatnú obecnú wifi sieť v celkovej hodnote takmer 3000 eur.