Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Anjelským dňom sa v nitrianskom KOS začne adventné obdobie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre deti je pripravená anjelská výtvarná dielnička, koledy a vinše folkloristov z Centra voľného času Domino.

Nitra 16. novembra (TASR) - Adventné obdobie odštartuje v Krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre podujatím Anjelský deň. V priestoroch KOS sa uskutoční 2. decembra od 13. do 19. hodiny.

Anjelský deň je určený rodinám s deťmi, ktoré sa môžu prísť inšpirovať umeleckými remeselníkmi a výtvarníkmi. "Návštevníkov čaká popoludnie sviatočnej predvianočnej nálady a atmosféry. Nájdu tu výrobky z keramiky, textilu, drôtu, korálok, plstenia, papiera, šúpolia, slamy, hodvábu, včelieho vosku, pletené a háčkované drobnosti, adventné vence, ale aj medovníčky, oblátky, med a jeho produkty," uviedli organizátori.

Ako pripomenuli, pre deti je pripravená anjelská výtvarná dielnička, koledy a vinše folkloristov z Centra voľného času Domino. "Popri počúvaní vianočných melódií čakajú na návštevníkov anjelské posolstvá v podobe citátov a vianočný stromček s tradičnými ozdobami z včelieho vosku. Sprievodnými podujatiami Anjelského dňa je pozorovanie oblohy vo hvezdárni, rozprávanie o živote hviezd a výstavy Z vesmíru do hlbín zeme, Vzdušné zámky, Retrospektíva a S radosťou a úsmevom," informovalo KOS.