Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Centrum Zobor sa bude môcť pochváliť novým osvetlením a ozvučením

Ilustračné foto Foto: TASR/Youtube

Záme počíta aj s výmenou toaliet a vodovodných batérií za bezdotykové.

Nitra 28. novembra (TASR) – Nitrianska radnica plánuje modernizáciu kultúrneho centra v mestskej časti Zobor. Projekt v hodnote viac ako 141.000 eur má zabezpečiť lepšie osvetlenie, ozvučenie a akustické vlastností hlavnej sály. Mesto sa na investícii bude podieľať spolufinancovaním vo výške 7000 eur, zvyšné náklady má pokryť dotácia z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Magistrát už má k dispozícii akustickú štúdiu, na základe ktorej bude realizácia projektu prebiehať. „V spoločenskej sále je navrhnutá inštalácia 32 kusov závesných akustických telies. Osvetlenie bude zabezpečené prostredníctvom prenosnej svetelnej rampy. Pretože sa v centre zvyšuje počet kultúrnych podujatí a prenájmov, je nutné vybaviť ho adekvátnou zvukovou, svetelnou a premietacou technikou,“ konštatuje sa v zámere mesta.

Súčasťou projektu modernizácie Kultúrneho centra Zobor je aj zlepšenie jeho hygienických štandardov v čase pandémie ochorenia COVID-19. Zámer preto počíta aj s výmenou toaliet a vodovodných batérií za bezdotykové. „Ďalším súčasťou projektu je zakúpenie germicídnych žiaričov, prostredníctvom ktorých sa zabezpečí dezinfekcia vzduchu a ničenie škodlivých mikroorganizmov,“ informoval magistrát.