Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

Nitra chce dokončiť opravu lávky nad železnicou v júni

Marek Hattas, archívna snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Opravu frekventovaného premostenia pre peších začalo mesto pred siedmimi mesiacmi.

Nitra 21. februára (TASR) - Rekonštrukcia lávky, ktoré vedie ponad trať pri železničnej stanici a spája mestskú časť Čermáň s centrom mesta Nitra, potrvá zrejme až do júna. Uviedol to primátor Nitry Marek Hattas počas kontrolného dňa na stavbe.

Opravu frekventovaného premostenia pre peších začalo mesto pred siedmimi mesiacmi. Celkové náklady dosiahnu sumu 730.000 eur. "Práce napredujú, pribudol tu už nový betónový objekt, kde bude výťah. Vďaka nemu bude táto lávka bezbariérová. Prispejú k tomu aj revitalizované chodníky a bezbariérový priechod pre chodcov. Takže túto rekonštrukciu nerobíme iba pre bezpečnosť, pretože lávka bola naozaj v nevyhovujúcom stave, ale aj pre bezbariérovosť," vysvetlil Hattas.

Ďalšie pokračovanie prác bude podľa jeho slov závisieť aj od počasia. "Jednotlivé technológie a nátery potrebujú určitú teplotu. Verím, že sa v júni dočkáme otvorenia a lávka bude opäť slúžiť ľuďom," skonštatoval. Ako pripomenul, súčasťou rekonštrukcie je okrem výstavby nového výťahu aj oprava schodiska, nová mostovka, osvetlenie i výmena priečnikov a stuženia.