Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Nitra chce od polovice marca rozbehnúť viaceré investície

Stavebné práce na brehu rieky Nitra pri Brezovom háji v Nitre, archívna snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V rámci rozbehnutých investícií chce radnica pokračovať v revitalizácii mestského lesu Borina, v obnove Starého parku a Nového parku i Brezového hája.

Nitra 27. februára (TASR) - Mesto Nitra začne po zimnej stavebnej uzávere pracovať na viacerých investičných akciách. Ako informoval mestský úrad, po 15. marci sa bude pokračovať v už začatých stavebných prácach i na nových projektoch.

V rámci rozbehnutých investícií chce radnica pokračovať v revitalizácii mestského lesu Borina, v obnove Starého parku a Nového parku i Brezového hája. V priebehu niekoľkých týždňov má byť tiež odovzdané stavenisko firme, ktorá bude stavať podjazd pod Univerzitným mostom, aby sa prepojili cyklistické trasy na nábreží rieky Nitra. "Bude sa pokračovať aj v rekonštrukcii pešej lávky nad železnicou, v prácach na cyklotrase Mlynárce - Diely - Klokočina a v revitalizácii hradného kopca," uviedol magistrát.

V rámci nových investícií chce radnica vybudovať workoutové ihrisko v Párovských hájoch, parkovisko na Bazovského ulici, rekonštruovať chodník na Mostnej ulici i most na Ulici Medzi vodami a ďalšie komunikácie v meste. Začať sa má tiež prvá etapa prác na novej obradnej sieni v mestskej časti Dolné Krškany i úpravy Kina Lipa či práce v okolí Domu smútku v Horných Krškanoch. Ako informoval mestský úrad, v balíku nových investícií je aj sedem detských ihrísk.