Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Desaťročie trvajúci súdny spor Nitry s LL Real Invest sa končí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukončenie sporov znamená, že mesto oficiálne nadobudne do majetku bytový dom Senior na Krčméryho a stavebná firma bude mať na liste vlastníctva zapísanú budovu na Hollého.

Nitra 25. novembra (TASR) - Takmer desaťročie trvajúci súdny spor medzi mestom Nitra a vlastníkom bývalého Domu opatrovateľskej služby na Hollého ulici v Nitre LL Real Invest sa končí. Obe strany podpísali vo štvrtok (24. 11.) dohodu o urovnaní, informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek. Súdny spor sa tak skončí zmierom a žaloby budú stiahnuté.

Problémy s opatrovateľským domom na Hollého sa začali ešte v roku 2009. Stavebná firma sa zaviazala na Krčméryho ulici postaviť domov pre seniorov, ktorý mala neskôr vymeniť s mestom Nitra za budovu na Hollého ulici. Bytový dom Senior bol postavený a odovzdaný do užívania v roku 2011. K zámene stavieb však nedošlo. Firma od zmluvy odstúpila a odvtedy sa vliekla séria viacerých súdnych sporov.

Ukončenie sporov znamená, že mesto oficiálne nadobudne do majetku bytový dom Senior na Krčméryho a stavebná firma bude mať na liste vlastníctva zapísanú budovu na Hollého. Na aké účely bude bývalý dom opatrovateľskej služby slúžiť, je zatiaľ otázne, jeho majiteľ zvažuje viacero možností.