Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Dobrovoľníci v Nitre budú v meste ponúkať cykloraňajky

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Stánky s občerstvením budú pripravené na Chrenovskom a Univerzitnom moste a pred bývalým OD Prior.

Nitra 17. apríla (TASR) - Cyklisti, korčuliari či ľudia, ktorí využijú na prepravu mestom kolobežku alebo iný nemotorový prostriedok dostanú v Nitre 22. apríla raňajky zdarma. Ranné občerstvenie pre nich pripraví občianske združenie (OZ) Rozbicyklujme Nitru v spolupráci s nitrianskou radnicou.

Ako informovali organizátori, podujatie s názvom Cykloraňajky bude na viacerých miestach v Nitre. "Stánky s občerstvením budú pripravené na Chrenovskom a Univerzitnom moste a pred bývalým OD Prior. Pozývame všetkých na malé občerstvenie, kávu alebo čaj," uviedli členovia OZ.

OZ Rozbicyklujme Nitru vzniklo ako iniciatíva občanov, ktorí sa snažia poukazovať na rôzne spôsoby zlepšenia, skvalitnenia a rozvoja mestskej cyklistiky ako udržateľnej, priestorovo nenáročnej a ekologickej formy dopravy v Nitre. "Aktívne podporujeme cyklojazdy Critical Mass Nitra a propagujeme cyklodopravu nielen ako formu športového alebo rekreačného vyžitia, ale aj ako formu plnohodnotného, rýchleho a zdravého prepravovania sa po meste," pripomenuli členovia OZ.