Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Dostavba cyklotrasy v Nitre spôsobí uzavretie železničného priecestia

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Výmena koľajníc na železničnom priecestí na Štúrovej ulici, kde sa budú meniť senzory, je poslednou fázou výstavby.

Nitra 12. decembra (TASR) - Časť Štúrovej ulice v Nitre v okolí železničného priecestia bude od štvrtka 14. decembra uzatvorená pre dopravu. Dôvodom je výstavba cyklotrasy Mlynárce - Diely - Klokočina, ktorá si vyžiada výmenu koľajníc, informoval hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek. Prejazd bude uzavretý do stredy 20. decembra vrátane.

Práce na výstavbe cyklotrasy, spájajúcej mestské časti Mlynárce a Klokočina, finišujú. Výmena koľajníc na železničnom priecestí na Štúrovej ulici, kde sa budú meniť senzory, je poslednou fázou výstavby. Obchádzková trasa povedie cez Pražskú a Kmeťovu ulicu.

Obmedzenie sa dotkne aj mestskej hromadnej dopravy, ktorá bude presmerovaná na obchádzkové trasy. Linky 8, 18 a 21 pôjdu medzi zastávkami Rybárska a Pekárne v oboch smeroch obchádzkou po Pražskej ulici poza železničnú trať. Na obchádzkovej trase budú zriadené dve dočasné zastávky ako čiastočná náhrada za zrušené zastávky Železničná zastávka Mlynárce a Bolečkova. Linka 22 bude premávať po rovnakej obchádzke ako ostatné linky, nebude však obsluhovať konečnú zastávku Rybárska. Školský spoj linky 6 z Mlynáriec na Klokočinu bude začínať na dočasnej zastávke na rohu Pražskej a Piešťanskej ulice.

Zrušené budú zastávky Železničná zastávka Mlynárce, ktorá bude čiastočne nahradená dočasnou zastávkou na Pražskej ulici. Zastávka Bolečkova bude čiastočne nahradená dočasnou zastávkou na Pražskej ulici, zastávky Chotárna a Dubíkova budú dočasne zrušené bez náhrady.