Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

VIDEO: Dom s opatrovateľskou službou v Nitre zachvátil požiar

Na snímke hasiči zasahujú v Dome s opatrovateľskou službou, ktorý zachvátil požiar na ulici Janka Kráľa v Nitre v nedeľu 15. mája 2022. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zriaďovateľom Domu s opatrovateľskou službou J. Kráľa je Mesto Nitra. Podľa jeho hovorcu Tomáša Holúbka požiar zasiahol dve poschodia objektu, ktoré bolo nevyhnutné evakuovať.

Nitra 16. mája (TASR/Teraz.sk) – Hasiči zasahovali pri požiari Domu s opatrovateľskou službou na Ulici Janka kráľa v Nitre. Požiar vypukol vo večerných hodinách v nedeľu, zranili sa dve osoby. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Andrea Červočová, jedna osoba sa nadýchala spodinami horenia, druhá utrpela zranenie ruky. Obyvateľov objektu evakuovali, na mieste zasahovalo 14 hasičov so šiestimi kusmi techniky.

Podľa veliteľa zásahu sa v čase vypuknutia požiaru nachádzalo v objekte zhruba 100 seniorov. Evakuácia bola podľa jeho slov veľmi náročná, hasiči na rukách vyniesli 14 ľudí, použiť museli dýchacie prístroje aj plošinu. V súčasnosti už majú hasiči požiar pod kontrolou. Príčina vypuknutia požiaru je v štádiu vyšetrovania, na mieste bol zisťovateľ príčin požiaru.

Zriaďovateľom Domu s opatrovateľskou službou J. Kráľa je Mesto Nitra. Podľa jeho hovorcu Tomáša Holúbka požiar zasiahol dve poschodia objektu, ktoré bolo nevyhnutné evakuovať. Na týchto poschodiach sa nachádzalo zhruba 30 bytov. „V spolupráci s políciou momentálne kontaktujeme príbuzných klientov zariadenia. Ak to je možné, snažíme sa umiestniť seniorov do domáceho prostredia,“ povedal Holúbek.

Na snímke evakuácia obyvateľov Domu s opatrovateľskou službou, ktorý zachvátil požiar na ulici Janka Kráľa v Nitre v nedeľu 15. mája 2022.
Foto: TASR - Henrich Mišovič


Pokiaľ zostane neumiestnená skupina menšia ako 20 ľudí, mesto ich ubytuje v hotelovej časti amfiteátra pod Zoborom, kde bolo počas pandémie zriadené karanténne centrum. Skupinu väčšiu ako 20 ľudí bude musieť radnica ubytovať v budove na Levickej, ktorú pripravila pre ukrajinských utečencov.