Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Klub darcov ponúka aj tento rok granty na verejnoprospešné aktivity

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

Maximálna výška dotácie na projekt je 1000 eur. Úspešní žiadatelia môžu získané zdroje využiť na neziskové projekty, ktoré budú na území Nitry slúžiť širšej komunite ľudí a budú mať dlhodobý prínos.

Nitra 13. septembra (TASR) – Občianske združenia, neziskové a verejnoprospešné organizácie i neformálne skupiny občanov môžu do 16. októbra požiadať o dotáciu z Klubu darcov. Ide o grantový program, ktorý každoročne vyhlasuje Nitrianska komunitná nadácia (NKN). Cieľom programu je podpora inovatívnych, netradičných a verejnoprospešných aktivít v meste Nitra.

Grant môžu získať žiadatelia pre projekty v oblasti kultúra, životné prostredie, vzdelávanie, voľný čas, šport, zdravie i sociálna oblasť,“ informovala NKN.

Maximálna výška dotácie na jeden projekt je 1000 eur. Úspešní žiadatelia môžu získané zdroje využiť na neziskové projekty, ktoré budú na území Nitry slúžiť širšej komunite ľudí a budú mať dlhodobý prínos. „O pridelení grantov rozhodujú členovia Klubu darcov. Projekty, ktoré budú podporené, musia spĺňať kritériá prospešnosti pre komunitu, dôležitá bude aj nápaditosť a originalita projektu i zapojenie dobrovoľníkov,“ pripomína NKN.