Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitriansky kraj predstavuje tvorbu výtvarníčky Lenky Bollovej

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Súčasťou výstavy bude aj tvorivá dielňa, ktorá sa bude konať 19. augusta a bude zameraná na ukážku techniky podmaľby na sklo.

Nitra 11. augusta (TASR) – Krajské osvetové stredisko v Nitre v týchto dňoch sprístupnilo autorskú výstavu Lenky Bollovej, ktorá pracuje technikou podmaľby na sklo. Výstava s názvom Slovensko moje na skle maľované mapuje a zachytáva život ľudí v obci Močenok a ďalšie vidiecke motívy z celého Slovenska.

Podľa slov kurátorky Evy Lehoťákovej sa umelkyňa venuje téme vidieka programovo a dlhodobo. „Intenzívnejšie sa maľovaniu na sklo začala venovať asi pred šiestimi rokmi. Jej autorské spracovanie sa vyznačuje naratívnosťou. Autorka sa s obľubou vracia k témam, nanovo ich zachytí, obohatí a doplní. Námety z vidieckeho prostredia sú rôznorodé, s obľubou maľuje jeho architektúru, krásy prírody, každodenný pracovný aj osobný život ľudí,“ skonštatovala Lehoťáková.

Súčasťou výstavy bude aj tvorivá dielňa, ktorá sa bude konať 19. augusta a bude zameraná na ukážku techniky podmaľby na sklo. „Výstava potrvá do 28. augusta,“ dodala Zdenka Smrečková z Krajského osvetového strediska.