Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitra podporí dotáciami vzdelávanie mladých ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ide napríklad o prevenciu šikany, drogových a iných závislostí či o prácu so znevýhodnenými skupinami mladých ľudí, informoval magistrát.

Nitra 9. apríla (TASR) – Nitrianska radnica zverejnila výzvu, v rámci ktorej môžu organizácie v meste získať dotácie na formálne i neformálne vzdelávanie mládeže. Ako informoval magistrát, žiadosti je nutné poslať do 30. apríla.

Podporia projekty, ktoré sú zamerané na aktívnu prácu s mladými ľuďmi. „Ide napríklad o prevenciu šikany, drogových a iných závislostí či o prácu so znevýhodnenými skupinami mladých ľudí. Podporu môže získať aj vzdelávanie formou voľnočasových aktivít či postupy zamerané na zmenu tradičnej školy na modernú,“ informoval magistrát.

Mesto v dotačnej schéme myslelo aj na aktuálne problémy mladých ľudí. Je preto pripravené podporiť aktivity zamerané na zlepšenie duševného zdravia a zvládnutia izolácie mládeže počas pandémie a tiež zámery v oblasti výchovy a vzdelávania, ktoré sú spojené s konfliktom na Ukrajine a utečeneckou krízou.

Ako pripomenul mestský úrad, projekty sa budú posudzovať prostredníctvom online formulára. Každý bude členmi komisie hodnotený podľa piatich hodnotiacich kritérií, najviac môže získať 50 bodov. „O pridelení dotácie konkrétnym žiadateľom rozhoduje Mestské zastupiteľstvo v Nitre,“ pripomenul magistrát.