Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nitra poskytuje starostlivosť aj pozitívne testovaným ľuďom bez domova

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Mesto v rámci pandemických opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 zabezpečuje pre pozitívne testovaných ľudí bez domova ubytovanie v karanténnom zariadení so zabezpečením potrebnej starostlivosti.

Nitra 22. januára (TASR) – Útulok a nízkoprahové centrum môžu v Nitre počas zimy využiť ľudia bez domova. Pre pozitívne testovaných mesto zriadilo aj karanténne centrum.

V Nitre žije v súčasnosti približne 300 bezdomovcov. Mesto sa im snažilo pomáhať predovšetkým počas uplynulých mrazivých dní.

„Dočasne sa môžu ubytovať v útulku pre bezdomovcov či prenocovať v nocľahárni. K dispozícii je aj denné azylové centrum. Zabezpečená je teplá strava, nápoje, oblečenie aj obuv a možnosť vykonania osobnej hygieny. V neposlednom rade ľuďom bez domova pomôže aj odborné sociálne poradenstvo,“ informovala radnica.

Mesto v rámci pandemických opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 zabezpečuje pre pozitívne testovaných ľudí bez domova ubytovanie v karanténnom zariadení so zabezpečením potrebnej starostlivosti. „Už počas prvej vlny sme takéto stredisko zriadili na amfiteátri. Takže ponúkame priestory a starostlivosť pre negatívnych i pozitívne testovaných ľudí bez domova,“ uviedol primátor Marek Hattas.