Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Nitra pripravila spolu s UKF oslavy Svetového dňa cestovného ruchu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V nedeľu 27. septembra môžu záujemcovia absolvovať Potulky Nitrou s turistickými sprievodcami, ktorí účastníkov prevedú od ARTinu popri Zoborskom jazierku cez Mestský park až k Nitrianskemu hradu.

Nitra 26. septembra (TASR) – Na Svätoplukovom námestí v Nitre sa začal 15. ročník Svetového dňa cestovného ruchu. Podujatie pripravilo mesto Nitra v spolupráci s Katedrou manažmentu kultúry a turizmu Filozofickej fakulty Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre a potrvá do 8. októbra. „Tento ročník sa vzájomne prepája s Dňami európskeho kultúrneho dedičstva a festivalom Divadelná Nitra,“ informoval hovorca mesta Tomáš Holúbek.

V nedeľu 27. septembra môžu záujemcovia absolvovať Potulky Nitrou s turistickými sprievodcami, ktorí účastníkov prevedú od ARTinu popri Zoborskom jazierku cez Mestský park až k Nitrianskemu hradu. Príjemný jesenný víkend v Nitre môžu záujemcovia stráviť aj hrou. Geolokačná poznávacia hra ich moderným a štýlovým spôsobom prevedie siedmimi pahorkami Nitry. „Zážitkovou formou môžu občania navštíviť atraktivity mesta, dozvedia sa zaujímavosti a novinky o jednotlivých pahorkoch a spoznajú ich príbehy. Hru si môžu zahrať v slovenčine, angličtine, ale aj v nitrančine,“ povedala vedúca Turistického informačného centra Nitra Terézia Zaujecová.

Súčasťou osláv bude vo štvrtok 8. októbra online relácia Turizmus, hotelierstvo a kultúra v časoch COVID-19.