Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Nitrianske hody a dožinky ponúknu jarmok

Ilustračné foto. Foto: TASR/Roman Hanc

V podvečer o 18:00 sa slávnostným hodovo-dožinkovým sprievodom začne hlavný program.

Nitra 13. augusta (TASR) – Jarmok, ochutnávku špecialít, degustáciu vín, vystúpenia hudobníkov a viacerých umeleckých skupín prinesú nitrianske hody spojené s dožinkami. Program sa začne v sobotu 15. augusta o 15. hodine a potrvá do 22. hodiny.

„Tak ako minulý rok, aj teraz sa snažíme priblížiť atmosféru mestského života z prvej polovice 20. storočia, keď sa v Nitre s mestskou kultúrou miešali aj vidiecke ľudové zvyklosti,“ uviedol viceprimátor Daniel Balko.

Kultúrny program vyplní vystúpenie historickej hudobnej skupiny Musicantica Slovaca. Nasledovať bude program v podaní folklórnej skupiny Drienka a Gajdošských trogárov. S dožinkovým pásmom sa predstaví aj folklórny súbor Čeľaďania.

V podvečer o 18:00 sa slávnostným hodovo-dožinkovým sprievodom začne hlavný program. „Po odovzdaní dožinkového venca poteší a rozospieva publikum prvý víťaz súťaže Zem spieva Folklórny súbor Urpín. Neskôr vystriedajú folklór nadčasové melódie 30. rokov minulého storočia v podaní speváčok Paper Moon Trio. Sobotný program napokon zavŕši vystúpenie hudobnej skupiny Družina,“ povedala Silvia Zeumerová z odboru kultúry mestského úradu.