Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mestskí poštoví doručovatelia ušetrili Nitre desaťtisíce eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pred 13 rokmi, keď na nitrianskom magistráte vznikla funkcia poštového doručovateľa, pracoval na tejto pozícii jeden človek.

Nitra 11. augusta (TASR) – Mestskí doručovatelia úradnej pošty šetria radnici tisíce eur. Mesačné úspory pri doručovaní úradných zásielok vyčíslil magistrát na približne 3000 eur.

„Vlani sa nám podarilo na poštovnom ušetriť celkovo 40 000 eur, rok predtým dosiahli úspory 38 000 eur,“ uviedla pracovníčka z referátu klientskeho centra na mestskom úrade Zuzana Tvarožková.

Ako pripomenula, na jednotlivých odboroch magistrátu vydajú denne niekoľko stoviek rozhodnutí. Najviac zásielok odchádza z odboru stavebného poriadku. „Druhým najpočetnejším dodávateľom pošty je útvar hlavného architekta mesta Nitry a trojicu uzatvára matričný úrad,“ informovala o tom Ľudmila Synaková z mestského úradu.

Pred 13 rokmi, keď na nitrianskom magistráte vznikla funkcia poštového doručovateľa, pracoval na tejto pozícii jeden človek. V súčasnosti ich má mesto k dispozícii dvoch. „Tento rok počas pandémie nového koronavírusu mestskí doručovatelia zásielky neroznášali. Mestský úrad ich posielal klasickým spôsobom poštou. Od konca mája sú opäť v plnom nasadení,“ dodala Synaková.