Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Muž pýtal v Nitre peniaze v mene kňaza, ktorý o ničom nevedel

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Policajný zbor aj po tomto prípade znovu oslovil seniorov v Nitre s výzvou na opatrnosť a obozretnosť pri komunikácií s cudzími osobami.

Nitra 9. apríla (TASR) – Polícia v týchto dňoch opakovane vyzýva ľudí, aby boli opatrní a nenaleteli podvodníkom. Peniaze na kostol a pre chudobných sa od ľudí snažil podvodom lákať muž z Nitry. Políciu na prípad upozornil nitriansky kňaz, ktorého meno podvodník zneužil.

V mene kňaza vyberal v oblasti okolo nitrianskej Kalvárie peniaze na kostol a pre chudobných. Duchovný nechce vec riešiť prostredníctvom polície, chce len vyzvať občanov, aby v období najväčších kresťanských sviatkov nenaleteli na podobné podvody a nedávali peniaze na žiadne neoverené zbierky,“ informovala polícia.

Policajný zbor aj po tomto prípade znovu oslovil seniorov v Nitre s výzvou na opatrnosť a obozretnosť pri komunikácií s cudzími osobami. „Nedávajte peniaze nikomu cudziemu, ani keby mal akýkoľvek dôvod a ak je neodbytný, privolajte svojich príbuzných alebo políciu na telefónnom čísle 158,“ pripomínajú policajti.