Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Svätoplukovom námestí v Nitre už stojí vianočný strom

Na snímke upevnovanie vianočného stromu na svätoplukovom námestí v centre Nitry, foto z archívu. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Počas silvestrovskej noci by nemal chýbať zábavný program. Ohňostroj však nebude.

Nitra 10. novembra (TASR) – Na Svätoplukovom námestí v Nitre už stojí vianočný stromček. Približne 13 metrov vysoký smrek pichľavý, ktorý pochádza z mestského pozemku z ulice Pri strelnici, osadili v stredu ráno pracovníci Strediska mestských služieb, informovala radnica.

Adventné trhy v Nitre sa uskutočnia od 28. novembra do 23. decembra. Podľa vyjadrenia vedenia mesta aktuálne pokračujú prípravy v úzkej súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva v Nitre, s ktorým radnica mala niekoľko rokovaní o podmienkach usporiadania trhov. Zámerom je, aby sa adventné trhy čo najviac približovali tej podobe, na akú boli ľudia zvyknutí v rokoch pred pandémiou.

Stánky plánuje mesto rozmiestniť na Svätoplukovom námestí, časť z nich bude aj v sekcii v smere na Mostnú ulicu. O predajcoch rozhodne s konečnou platnosťou mestské zastupiteľstvo. Betlehem bude s najväčšou pravdepodobnosťou umiestnený priamo na námestí.

Počas silvestrovskej noci by nemal chýbať zábavný program. Ohňostroj však nebude, samospráva v spolupráci s ochranármi od roku 2019 uprednostňuje ekologickejšie spôsoby osláv nového roka.