Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Najväčšou mestskou časťou Nitry zostáva Klokočina

Ilustračná snímka. Foto: teraz.sk

Najmenej obyvateľov má mestská časť Dolné a Horné Krškany.

Nitra 9. decembra (TASR) – Mestskou časťou s najvyšším počtom obyvateľov zostáva v Nitre aj naďalej sídlisko Klokočina. Najmenej obyvateľov má mestská časť Dolné a Horné Krškany. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnila radnica. Slúžiť budú ako podklad na určenie počtu mestských poslancov v jednotlivých volebných obvodoch počas komunálnych volieb v roku 2022.

Sídlisko Klokočina s takmer 18.000 obyvateľmi budú aj v nasledujúcom volebnom období zastupovať ôsmi poslanci. Druhou najväčšou mestskou časťou je sídlisko Chrenová, ktoré má spolu s priľahlými Janíkovcami takmer 16.800 obyvateľov. Na základe tohto počtu má nárok na sedem poslancov v mestskom parlamente. Tretím najväčším volebným obvodom bude Staré mesto s vyše 14.000 obyvateľmi, ktorých bude v mestskom zastupiteľstve reprezentovať šesť poslancov.

V mestskej časti zloženej zo sídliska Diely a častí Kynek, Mlynárce a Párovské Háje s takmer 10.500 obyvateľmi si v budúcoročných komunálnych voľbách budú voliť štyroch poslancov. Troch zástupcov bude maž v mestskom parlamente časť Zobor, Dražovce z 9225 obyvateľmi a dvoch mestská časť Čermáň s takmer 5400 obyvateľmi. Jeden poslanec bude zastupovať mestskú časť Dolné a Horné Krškany, kde žije 3104 obyvateľov. V nitrianskom mestskom zastupiteľstve tak bude, rovnako ako v súčasnom volebnom období, 31 poslancov.