Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Nitre chcú pomáhať ľuďom bojujúcim s epidémiou, organizujú zbierku

Samospráva mesta Svit zriadila linku pomoci, prostredníctvom ktorej realizuje službu nákupu domov. Seniori nad 65 rokov, imobilní občania a ľudia so závažným ochorením alebo iným vážnym obmedzením si môžu objednať nákup potravín, drogérie či liekov a zamestnanci úradu im ho doručia priamo domov. Na snímke pracovníčky Mestského úradu vo Svite počas distribúcie nákupov seniorom v meste Svit 3. apríla 2020. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Darcovia, ktorí chcú prispieť peniazmi, môžu svoju pomoc poslať prostredníctvom portálu darujme.sk, alebo ich zaslaním priamo na účet NKN.

Nitra 7. apríla (TASR) – Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.

Darcovia, ktorí chcú prispieť peniazmi, môžu svoju pomoc poslať prostredníctvom portálu darujme.sk, alebo ich zaslaním priamo na účet NKN. „Aby bola naša pomoc účinná, musí byť čo najrýchlejšia. Všetky vyzbierané financie budú následne prerozdeľované do organizácií, ktoré pracujú s ohrozenými skupinami občanov. Tieto naliehavo potrebujú zakúpiť germicídne žiariče na dezinfekciu priestorov, ochranné pomôcky, dezinfekčné prostriedky, bezkontaktné teplomery, ale aj trvanlivé potraviny a lieky. O vyzbieraných finančných prostriedkoch a ich použití budeme priebežne a podrobne informovať,“ uviedla PR manažérka NKN Natália Zákopčanová.

Vítaná je podľa jej slov aj nefinančná pomoc, verejnosť môže prispieť formou darovania tovaru alebo služieb. „Môže tak urobiť na základe vyplnenia kontaktného formulára pomoci, ktorý je pripravený na našej webovej stránke. Zabezpečíme, aby sa ponuka dostala k tým, ktorí ju najviac potrebujú. Na našom webe zverejňujeme aj kontakty na organizácie z Nitry, ktoré ponúkajú pomoc formou dobrovoľnej práce, či ponuky bezplatných služieb,“ dodala Zákopčanová.