Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Nové mestské zastupiteľstvo v Nitre zasadne prvýkrát 15. novembra

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Okrem skladania sľubu primátora a poslancov bude zastupiteľstvo rozhodovať aj o zriadení mestskej rady, stálych odborných komisiách a výboroch jednotlivých mestských častí.

Nitra 14. novembra (TASR) - Nitrianski mestskí poslanci zvolení v októbrových komunálnych voľbách po prvý raz zasadnú 15. novembra. Ako informovala radnica, ustanovujúce rokovanie novozvoleného zastupiteľstva bude mať slávnostnú a hneď po nej aj pracovnú časť.

Okrem skladania sľubu primátora a poslancov bude zastupiteľstvo rozhodovať aj o zriadení mestskej rady, stálych odborných komisiách a výboroch jednotlivých mestských častí. Poslanci okrem toho budú rozhodovať o rozpočtových opatreniach mesta, o rozdelení dotácií, vyplatení príspevku dopravcovi za mestskú hromadnú dopravu a ďalších bodoch.

Svojich funkcií sa ujmú aj dvaja nitrianski viceprimátori. "Na utorkové ustanovujúce mestské zastupiteľstvo v Nitre predložím materiál navrhujúci zriadenie mestskej rady, ktorého súčasťou budú aj mená dvoch viceprimátorov. Miloslav Špoták bude pokračovať vo funkcii prvého zástupcu primátora. V jeho gescii bude opäť školstvo, vzdelávanie, práca s mládežou, sociálne a komunitné služby a udržateľný mestský rozvoj. Peter Mezei bude druhým zástupcom primátora. Jeho oblasťami budú architektúra, územné plánovanie a verejný priestor," informoval primátor Marek Hattas.