Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Nové stromy v centre Nitry bude chrániť bunkový koreňový systém

Na archívnej snímke okolie pri obchodnom dome Prior v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Práce na revitalizácii priestoru v centre Nitry sa začali ešte v apríli. Podľa mestského úradu majú byť ukončené do 60 dní od odovzdania staveniska zhotoviteľovi.

Nitra 21. mája (TASR) - Revitalizácia priestoru pred bývalým obchodným domom Prior na Štefánikovej triede v Nitre bude ukončená v priebehu júna. Ako informovala radnica, v súčasnosti sa na stavbe inštaluje bunkový koreňový systém pre stromy, ktoré tam budú vysadené.

Mesto túto technológiu použije po prvý raz. "Zabezpečí závlahu desiatim novým stromom, ktoré v tejto lokalite vysadíme v polovici júna. Bunkový koreňový systém je ideálnym riešením na ochranu stromov v mestskom prostredí. Umožňuje im získať potrebný priestor na rast koreňov. Zároveň vytvára zásobáreň podzemnej vody," uviedol magistrát.

Práce na revitalizácii priestoru v centre Nitry sa začali ešte v apríli. Podľa mestského úradu majú byť ukončené do 60 dní od odovzdania staveniska zhotoviteľovi. "Ide o prvú etapu nášho zámeru predĺženia pešej zóny, celkovo majú byť štyri. Okrem výsadby stromov sa v aktuálnej etape položí veľkoformátová dlažba, vyznačí sa cyklotrasa a nainštalujú sa lavičky a cyklostojany," doplnila radnica.