Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Odlomený konár zranil v nitrianskom parku ženu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V máji tohto roku podpísal podľa jeho slov prednosta mestského úradu objednávku na zdravotné rezy a redukciu ďalších stromov.

Nitra 8. júna (TASR) – V nitrianskom mestskom parku na Sihoti spadol v nedeľu (7. 6.) v popoludňajších hodinách odlomený konár zo stromu na 42-ročnú ženu s dieťaťom. Žena utrpela zlomeninu nohy. TASR to potvrdila krajská policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. Polícia okolnosti prípadu preverila. Dieťaťu sa vďaka pohotovosti ženy nestalo nič. Na mieste zasahovali aj nitrianski hasiči.

Mesto Nitra podľa vyjadrenia hovorcu mesta Tomáša Holúbka stromy v parku kontroluje nepretržite. „Robíme zásahy, ošetrenia aj výruby. Počas poslednej zimy sme spílili sedem nenávratne poškodených stromov. Na mieste, kde sa stala nedeľňajšia udalosť, sme na prelome rokov odstránili jaseň,“ uviedol Holúbek. V máji tohto roku podpísal podľa jeho slov prednosta mestského úradu objednávku na zdravotné rezy a redukciu ďalších stromov. Samospráva pri každej meteorologickej výstrahe, keď hrozí pád konára či stromu, Mestský park uzatvára. "Napriek nášmu úsiliu nevieme takýmto udalostiam stopercentne predísť," uzavrel Holúbek.