Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Po poklese začala chorobnosť na chrípku v Nitrianskom kraji rásť

Ilustračné foto Foto: TASR

Priebeh ochorení bol komplikovaný u 131 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 50,4 percenta zápalov prínosových dutín, 8,4 percenta zápalov pľúc a 41,2 percenta zápalov stredného ucha.

Nitra 14. novembra (TASR) - V Nitrianskom kraji začala po niekoľkotýždňovom poklese stúpať chorobnosť na chrípku. Ako informoval Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre, celkovo bolo v uplynulom týždni hlásených 5934 akútnych respiračných ochorení.

Z tohto počtu šlo o chrípku v 542 prípadoch. "Oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu to predstavuje nárast chorobnosti chrípky o 7,5 percenta. Najviac chorých bolo vo vekovej skupine nula až päťročných detí," konštatuje sa v správe RÚVZ.

Priebeh ochorení bol komplikovaný u 131 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 50,4 percenta zápalov prínosových dutín, 8,4 percenta zápalov pľúc a 41,2 percenta zápalov stredného ucha. "Ochorenia hlásilo 57 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 43 percent lekárov pre dospelých," uviedol RÚVZ.