Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Nitra hľadá dobrovoľníkov, za pomoc pri testovaní ponúka odmenu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

S hľadaním dobrovoľníkov už začala aj samospráva v Šali. Ako prvý sa podľa hovorkyne mesta Dajany Hanesovej prihlásil primátor mesta Jozef Belický.

Nitra 24. októbra (TASR) - Samosprávy sa snažia nájsť pred celoplošným testovaním na ochorenie COVID-19 dobrovoľníkov, ktorí budú zabezpečovať administratívne práce. Viaceré mestá sa už so žiadosťou o pomoc obrátili na verejnosť aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Ľudí, ktorí budú pri testovaní pomáhať, hľadá aj nitrianska radnica, tá na sociálnej sieti ponúka za pomoc odmenu 70 eur na deň. S výzvou o pomoc sa na občanov obrátil i levický magistrát, ktorý hľadá dobrovoľníkov starších ako 18 rokov. „Práca sa bude vykonávať v jednotlivých odberných miestach v meste Levice a v mestských častiach Kalinčiakovo, Čankov, Malý Kiar a Horša. Práce budú spočívať predovšetkým vo vypĺňaní formulárov pri registrácii obyvateľov,“ informoval Mestský úrad v Leviciach.

S hľadaním dobrovoľníkov už začala aj samospráva v Šali. Ako prvý sa podľa hovorkyne mesta Dajany Hanesovej prihlásil primátor mesta Jozef Belický. So žiadosťou o pomoc pri testovaní sa na svojich obyvateľov obrátilo tiež mesto Vráble. „Priebeh testovania bude závisieť aj od tých, ktorí ho budú zabezpečovať. Preto všetkých prosíme a vyzývame, pomôžte nám,“ uvádza sa na mestskej webovej stránke.