Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Nitra poskytne dotácie na sociálnu oblasť a podporu verejného zdravia

Pohľad na Nitriansky hrad Foto: TASR/Henrich Mišovič

Žiadatelia môžu získať dotáciu z mesta aj na projekty, ktoré sú zamerané na podporu aktivít pre rodiny s deťmi či na aktívny život seniorov.

Nitra 15. novembra (TASR) – Poskytovatelia sociálnej a zdravotnej starostlivosti môžu získať z nitrianskeho magistrátu dotáciu na svoje aktivity v roku 2022. Svoju žiadosť musia podať najneskôr do konca novembra.

Ako sa uvádza vo výzve, ktorú zverejnilo mesto, celkovo bude podporených sedem cieľových oblastí. Dotáciu môžu získať žiadatelia, ktorí sa zamerajú na zlepšenie prístupnosti rôznych služieb pre obyvateľov Nitry. „Ide o odstraňovanie rôznych bariér pre zdravotne postihnutých občanov, podpora ich nezávislého a aktívneho života, ale aj podpora rôznych dobrovoľníckych aktivít,“ informovala radnica.

Žiadatelia môžu získať dotáciu z mesta aj na projekty, ktoré sú zamerané na podporu aktivít pre rodiny s deťmi či na aktívny život seniorov. „Ďalšími oblasťami podpory sú integrácia Rómov, terénna sociálna práca, aktivity zamerané na prevencie drogových závislostí a násilia a tiež podpora verejného zdravia a služby pre obete rôznych foriem násilia,“ uviedol mestský úrad.