Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Pri páde z lešenia v Nitre si zlomil obe nohy robotník z Maďarska

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Zdravotníkom pri záchrane zraneného muža museli asistovať aj hasiči. Zasahovalo sedem ľudí s dvomi kusmi techniky.

Nitra 18. augusta (TASR) – Vážne zranenia dnes dopoludnia utrpel 39-ročný muž z Maďarska pri stavbe lešenia na panelovom dome na ulici Ľudovíta Okánika v Nitre. Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková, muž spadol z výšky štvrtého poschodia.

"Pri páde si zlomil obe nohy a pravdepodobne si poranil aj chrbticu. Polícia prípad preveruje ako podozrenie z ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," informovala hovorkyňa.

Zdravotníkom pri záchrane zraneného muža museli asistovať aj hasiči. Podľa slov hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Nitre Michala Vargu zasahovalo sedem ľudí s dvomi kusmi techniky. "Muž sa po páde z lešenia nohou nabodol na lešenársku trubku. Hasiči ho pomocou hydraulického zariadenia museli najprv vystrihnúť a vyslobodiť a následne pomáhali pri jeho stabilizovaní," informoval Varga.

Prípadom sa už zaoberá aj Inšpektorát práce Nitra, ktorý začal bezprostredne po oznámení úrazu vyšetrovať príčiny jeho vzniku.