Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitra pripravuje rekonštrukciu ZUŠ, dostane aj fotovoltické zariadenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V rámci rekonštrukcie objektu ZUŠ sa vykoná predovšetkým zateplenie obvodového plášťa budovy.

Nitra 26. novembra (TASR) - Nitrianska radnica pripravuje modernizáciu budovy Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jozefa Rosinského. Financie na projekt v hodnote viac ako 620.000 eur chce mesto získať z mechanizmu plánu obnovy.

Ako uviedol vedúci projektového oddelenia na mestskom úrade Vladimír Ballay, výzva je určená na rekonštrukcie historických a pamiatkovo chránených budov. "Oprávnenými budovami sú ale aj tie, ktoré vznikli pred rokom 1980. Vieme to doložiť buď kolaudáciou, alebo zápisom do katastra. Žiadosti o poskytnutie prostriedkov z tohto mechanizmu sú zamerané na zlepšenie energetickej hospodárnosti verejných historických a pamiatkovo chránených budov, pri ktorých sa dosiahne aspoň stredná hĺbka obnovy budovy," vysvetlil.

V rámci rekonštrukcie objektu ZUŠ sa vykoná predovšetkým zateplenie obvodového plášťa budovy. "Dôjde tu k výmene vonkajších výplní otvorov, k osadeniu exteriérových žalúzií a k sanácii a výstavbe nových odkvapových chodníkov. Súčasťou projektu je aj fotovoltické zariadenie," doplnil Ballay.