Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitra pripravuje výstavbu podjazdu pod Univerzitným mostom

Na snímke primátor mesta Nitra Marek Hattas. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vybudovaním podjazdu sa prepoja niekoľkokilometrové cyklistické trasy na brehu rieky Nitra. Po jeho otvorení sa tak cyklisti, korčuliari či bežci úplne vyhnú kontaktu s dopravou.

Nitra 24. marca (TASR) – Mesto Nitra pokračuje v príprave výstavby podjazdu pod frekventovaným Univerzitným mostom. Ešte vlani sa naň radnici podarilo získať viac ako 620.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

V súčasnosti je hotová projektová dokumentácia, vydané je aj stavebné povolenie. Magistrát už vyhlásil aj verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác. „Prebiehať bude do 13. apríla. Predmetom zákazky je vybudovanie nového úseku cyklotrasy vedenej na ľavom brehu rieky Nitra po Nábreží mládeže pod mostom na Triede Andreja Hlinku,“ informoval mestský úrad.

Vybudovaním podjazdu sa prepoja niekoľkokilometrové cyklistické trasy na brehu rieky Nitra. Po jeho otvorení sa tak cyklisti, korčuliari či bežci úplne vyhnú kontaktu s dopravou. „Ide o ďalší kus dôležitej infraštruktúry, ktorá bude slúžiť aj mamičkám a oteckom s kočíkmi či seniorom na prechádzkach naším mestom,“ uviedol pred časom primátor Marek Hattas.