Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Balko: Nitra je na druhú vlnu pandémia pripravená lepšie ako na prvú

Na snímke nitriansky primátor Marek Hattas. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Tieto prostriedky sú určené pre seniorov, klientov Správy zariadení sociálnych služieb v Nitre a tiež pre občanov mesta Nitry, ktorí sú vo vyššej vekovej kategórii.

Nitra 12. augusta (TASR) - Mesto Nitra je na druhú vlnu pandémie nového koronavírusu pripravené materiálne lepšie ako v prípade prvej vlny. Radnica zabezpečila v časovom v predstihu nákup ochranných prostriedkov, ako sú ochranné rúška, rukavice, návleky či dezinfekčné prostriedky. Tieto prostriedky sú určené pre seniorov, klientov Správy zariadení sociálnych služieb v Nitre a tiež pre občanov mesta Nitry, ktorí sú vo vyššej vekovej kategórii.

Počas druhej vlny pandémie budeme postupovať podľa plánov, ktoré boli vypracované a zavádzali sa do praxe počas prvej vlny. Situácia v marci bola pre nás oveľa ťažšia,“ uviedol viceprimátor Daniel Balko, ktorý v jarných mesiacoch predsedal krízovému štábu mesta Nitry.

Podľa Balka bola počas prvej vlny pandémie najväčším problémom neskúsenosť samosprávy s riešením takejto situácie. „Obyvatelia nemali základné ochranné pomôcky, nevedeli, ako ich správne používať. Neboli sme pripravení na osobné obmedzenia a mnohé zákazy. Toto už máme za sebou. Vieme, ako sa dá osobnou zodpovednosťou znižovať šírenie nákazy. Takže počas druhej vlny sme pripravení do veľkej miery opakovať už overené postupy, “ povedal viceprimátor.