Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Regionálna výstava AMFO 2020 bude tento rok virtuálna

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Do regionálneho kola súťaže sa tento rok prihlásilo 57 autorov s viac ako 300 fotografiami.

Nitra 1. júna (TASR) – Krajské osvetové stredisko (KOS) v Nitre v pondelok sprístupnilo virtuálnu výstavu amatérskej fotografickej tvorby. Diela neprofesionálnych fotografov boli vytvorené pre regionálnu postupovú súťaž s názvom AMFO 2020.

Do regionálneho kola súťaže sa tento rok prihlásilo 57 autorov s viac ako 300 fotografiami. „Odborná porota hodnotila výber témy, objavnosť, tvorivosť, zachytenie správneho okamihu, kompozíciu obrazu, prácu so svetlom, adekvátnosť použitia výrazových prostriedkov, význam i posolstvo fotografií,“ informovali organizátori.

Celkovo bolo udelených 19 cien a 14 čestných uznaní. Ocenené fotografie postupujú do krajského kola. Jeho vyhodnotenie sa uskutoční 25. augusta v Nových Zámkoch, celoštátne kolo bude 6. až 8. novembra. „Vzhľadom na momentálnu situáciu, v ktorej nie je možné zhromaždenie všetkých autorov a záujemcov o fotografiu v KOS, bude súťaž bez vernisáže a odborného rozborového seminára. Virtuálnu výstavu všetkých ocenených a odbornou porotou vybratých fotografií ponúkame od 1. júna,“ oznámilo KOS.