Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nitra sprísňuje opatrenia, zatvára aj detské ihriská

Primátor Nitry Marek Hattas, archívna snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Mesto začalo ešte cez víkend zatvárať detské ihriská. Tie budú označené páskami a informačnými letákmi.

Nitra 16. marca (TASR) – Nitrianska radnica pristupuje v súvislosti s hrozbou koronavírusu k ďalším opatreniam. Ich cieľom je v maximálnej možnej miere zamedziť stretávaniu sa ľudí.

Mesto začalo ešte cez víkend zatvárať detské ihriská. Tie budú označené páskami a informačnými letákmi. „Vedú nás k tomu dva dôvody. Chceme predchádzať združovaniu ľudí, a tiež hygienické hľadisko. Nikto z nás nemôže vedieť, kto sa pred nami dotýkal preliezačiek, hojdačiek a ďalších hracích prvkov. Každý z nás môže byť infikovaný. Podľa dostupných informácií môže vírus prežívať na kove, plastoch a ďalších materiáloch niekoľko hodín,“ informovalo mesto na sociálnej sieti, kde zároveň vyzvalo ľudí, aby detské ihriská nevyužívali.

V Nitre sa sprísňujú aj podmienky prepravy v mestskej hromadnej doprave (MHD). V jej autobusoch sa už môžu viezť iba ľudia chránení rúškom, šálom, šatkou alebo inou vhodnou alternatívou. Okrem toho od utorka 17. marca už nebudú autobusy počas pracovných dní jazdiť ako cez prázdniny, ale ako v sobotu. V snahe predchádzať zvýšenej koncentrácii cestujúcich, budú na viacerých linkách vypravované kĺbové autobusy. „Chceme maximalizovať bezpečnosť prepravy pre našich cestujúcich a bezpečnosť pracovného prostredia pre šoférov,“ informovala radnica.

Tá sa už na sociálnej sieti obrátila na verejnosť s výzvou o pomoc pri šití rúšok. „Nakúpili sme materiál, potrebujeme však vaše šikovné ruky, aby z neho vyrobili rúška. Vy ich ušijete a my ich dodáme tam, kde ich bude najviac potreba,“ oznámil magistrát.