Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitra SPU počas prázdnin zrekonštruovala študentský domov Mladosť

Rekonštrukcia študentského domova Mladosť v Nitre Foto: TASR

Po rekonštrukcii izieb na ŠD Mladosť sa znížil počet študentov na izbách z troch na dvoch a zo štyroch na troch, čím sa zvýšil komfort ubytovaných.

Nitra 27. septembra (TASR) – Slovenská poľnohospodárska univerzita (SPU) v Nitre počas prázdnin zrekonštruovala izby na dvoch poschodiach študentského domova Mladosť. Počas stavebných prác boli komplexne zrekonštruované izby, podlahy v ubytovacích priestoroch a na chodbách, zrealizovalo sa maľovanie, stierkovanie, kompletná výmena elektroinštalácie, nákup nového nábytku, lôžkovín a chladničiek pre študentov, informovala hovorkyňa SPU Renáta Chosraviová. Rekonštrukcia trvala štyri mesiace a celková výška investície dosiahla 670.000 eur.

Po rekonštrukcii izieb na ŠD Mladosť sa znížil počet študentov na izbách z troch na dvoch a zo štyroch na troch, čím sa zvýšil komfort ubytovaných. SPU má v súčasnosti k dispozícii štyri internáty s celkovou ubytovacou kapacitou 1893 lôžok. V najbližšom období plánuje SPU začať s rekonštrukciou jedného bloku v Študentskom domove Nová Doba.