Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Synagóga v Nitre predstaví projekty Mladých nitrianskych filantropov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Žiaci základných a stredných škôl tu predstavia všetky projekty z programu Mladí nitrianski filantropi 2022. Prezentácia sa bude konať vo štvrtok 8. decembra o 17. hodine, uviedol hovorca Holúbek.

Nitra 5. decembra (TASR) - Mesto Nitra v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou podporilo tento rok z grantového programu Mladí nitrianski filantropi 12 projektov. Celkovo sa doň zapojilo osem základných a stredných škôl z Nitry.

Ako informovala radnica, program bol určený pre cieľovú skupinu aktívnych študentov a žiakov. "Pozostával z dvoch častí, vzdelávacej a realizačnej. Vo vzdelávacej časti žiaci a študenti získavali vedomosti a zručnosti, ako pripraviť a napísať projekt, ako ho zrealizovať a napokon aj vyúčtovať a vyhodnotiť. V realizačnej časti tento projekt aj naozaj uskutočnili," uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ako pripomenul, projekty už boli ukončené a vyúčtované v priebehu novembra, verejnosť sa však s nimi ešte môže zoznámiť v nitrianskej synagóge. "Žiaci základných a stredných škôl tu predstavia všetky projekty z programu Mladí nitrianski filantropi 2022. Prezentácia sa bude konať vo štvrtok 8. decembra o 17. hodine," dodal Holúbek.