Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Týždeň slovenských knižníc láka ekovýstavami, prednáškami i swapmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Erika Ďurčová

Súčasťou programu bude aj výstava Eko knižnica, tvorivé dielne pre deti i dospelých, ekologická prednáška Zelená knižnica, prednáška pre seniorov s názvom Dávame mozgu zelenú či swap oblečenia.

Nitra 22. februára (TASR) – Krajská knižnica Karola Kmeťka v Nitre sa zapojí do 23. ročníka Týždňa slovenských knižníc. Podujatie potrvá od 28. februára do 4. marca.

Aktuálny ročník bude zameraný na ekológiu. Jeho podtitulom bude Zelená knižnica. „V priebehu týždňa ponúkneme množstvo zaujímavých podujatí a akcií. Naši čitatelia sa môžu napríklad tešiť na registráciu za jedno euro, predaj kníh za symbolické ceny i odpustenie upomienok za knihy,“ informovala knižnica.

Súčasťou programu bude aj výstava Eko knižnica, tvorivé dielne pre deti i dospelých, ekologická prednáška Zelená knižnica, prednáška pre seniorov s názvom Dávame mozgu zelenú či swap oblečenia. Návštevníci si okrem toho budú môcť vyskúšať prácu zamestnanca knižnice v rámci podujatia Knihovníkom na jeden deň. „Veríme, že každý si v našom programe nájde niečo zaujímavé pre seba,“ uviedla knižnica.