Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Ukrajinský vodič kamióna popíjal vodku, nafúkal tri promile

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Nafúkal aj rumunský vodič kamióna, u ktorého bola dychová skúška pozitívna s výsledkom 1,75 promile.

Nitra 3. júla (TASR) – Dopravným policajtom v Nitrianskom kraji sa počas osobitnej kontroly podarilo odhaliť piatich vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Traja z nich boli profesionálni vodiči kamiónov.

Podľa polície najviac nafúkal kamionista z Ukrajiny, ktorého hliadka kontrolovala v neskorých večerných hodinách. „Pri kontrole bolo zistené, že vodič je pod vplyvom alkoholu, čo potvrdila aj dychová skúška. Nafúkal až 3,25 promile. Policajtom uviedol, že cez obed popíjal vodku,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Nafúkal aj rumunský vodič kamióna, u ktorého bola dychová skúška pozitívna s výsledkom 1,75 promile. Kamionistu z Poľska kontrolovali policajti v ranných hodinách v rekreačnej oblasti Duchonka, keď sa rozhodol ísť do obchodu. „Pri kontrole bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,69 promile. Všetci traja boli až do vytriezvenia v cele a budú čakať, ako rozhodne súd,“ uviedla polícia.

Policajti pri kontrolách zastavovali aj cyklistov. Prvého kontrolovali v obci Tesárske Mlyňany. Pri dychovej skúške zistili, že mal v krvi 1,54 promile, druhý cyklista v obci Malé Chyndice nafúkal 2,13 promile.