Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Nitra vyzvala ľudí, aby nekŕmili zvieratá v parku, niektoré už uhynuli

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Mesto Nitra preto vyzýva občanov, aby nedávali zvieratám staré pečivo, ani iné jedlo, pretože jeho konzumácia im škodí, doplnil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nitra 16. apríla (TASR) – Ryby v jazierkach v Mestskom parku na Sihoti v Nitre hynú pre nezodpovedné správanie ľudí. Radnica preto vyzvala verejnosť, aby do vody nehádzala pečivo a nesnažila sa kŕmiť ani ďalšie živočíchy v parku.

Podľa slov Andreja Jančoviča z mestského úradu kvôli nevhodnému prikrmovaniu už uhynuli viaceré, aj vzácne druhy vodných živočíchov. „Mesto Nitra preto vyzýva občanov, aby nedávali zvieratám staré pečivo, ani iné jedlo, pretože jeho konzumácia im škodí,“ doplnil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Ako zdôraznil, výzva na zákaz kŕmenia sa netýka iba rýb, ale aj kačíc, ktoré tiež žijú v jazerách Malá a Veľká Hangócka. „Jedlo prinesené z domu sa nemá dávať ani ďalším zvieratám v parku, či už sú to ovce alebo vysoká zver. Na prikrmovanie je možné využiť špeciálny automat na krmivo. Je v ňom zlisované seno, ktoré je pre zvieratká neškodné,“ dodal Holúbek.