Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zastupiteľstvo Nitrianskeho kraja zrušili

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Poslancom tak na stole zostanú neprerokované materiály o spolufinancovaní rekonštrukcií ciest II. triedy či o nakladaní s prebytočným majetkom.

Nitra 25. marca (TASR) – Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Milan Belica v rámci opatrení proti ochoreniu COVID-19 zrušil konanie marcového rokovania Zastupiteľstva NSK. Ako informoval Úrad NSK, nový termín, keď sa poslanci stretnú, zatiaľ určený nie je.

Poslancom tak na stole zostanú neprerokované materiály o spolufinancovaní rekonštrukcií ciest II. triedy či o nakladaní s prebytočným majetkom. Zastupiteľstvo malo rozhodovať aj o regionálnom pláne udržateľnej mobility a tiež technickom zhodnotení majetku v nemocnici v Topoľčanoch.

V náhradnom termíne budú poslanci rozhodovať aj o osude Ponitrianskeho múzea, ktoré sa má sťahovať do nových priestorov, schvaľovať majú aj umiestnenie sídla Úradu NSK. Zrušením marcového termínu rokovania Zastupiteľstva NSK sa odkladá aj rozhodnutie o rozdelení dotácií na poskytovanie zdravotnej starostlivosti na šport, kultúru či cestovný ruch.