Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Zážitková medáreň v Nitre ukáže život včiel a ponúkne aj mestský med

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavol Remiáš

Projekt pripravuje občianske združenie Vedecká včela. Jeho realizáciu podporilo sumou 3800 eur aj mesto Nitra.

Nitra 13. júna (TASR) – V Nitre má vzniknúť nová Zážitková mestská medáreň. Projekt pripravuje občianske združenie Vedecká včela. Jeho realizáciu podporilo sumou 3800 eur aj mesto Nitra.

Mestská medáreň má podľa autorov projektu priniesť zážitkový program, ktorý bude obsahovať viaceré interaktívne aktivity. Ich cieľom bude priniesť účastníkom zážitky a vedomosti zo sveta včiel a včelárstva. „Súčasťou programu bude pozorovanie živých včiel v zasklenom úli, možnosť odfotiť sa vo včelárskom oblečení, preskúmať príbytok včiel, ochutnať jedinečné mestské medy a v rámci malého kreatívneho workshopu bude možnosť vyrobiť si sviečky zo včelieho vosku,“ sľubujú autori projektu.

Návštevníci medárne sa okrem toho prostredníctvom edukatívnych hier dozvedia o živote včiel, o včelích produktoch, ale aj o kvetoch, ktoré sa môžu včelám vysadiť, aby sa zvýšila biodiverzita v prírode. „Účastníci sa dozvedia aj o nových spôsoboch ekologického chovu včiel a výroby vysokokvalitných a ekologických včelích produktov,“ informovalo občianske združenie Vedecká včela.