Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Nitrianska galéria otvára ďalší ročník prednášok o výtvarnom umení

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Pravidelný cyklus prednášok o súčasnom výtvarnom umení pripravuje Nitrianska galéria v snahe predstaviť základné pojmy a témy, vďaka ktorým je možné hlbšie preniknúť k dielam súčasného umenia.

Nitra 20. septembra (TASR) – V Nitrianskej galérii sa začína 11. ročník cyklu Prednášky o výtvarnom umení. Ako informovali organizátori, venovaný bude kresbe. Prvou prednášajúcou bude Dana Doricová, ktorá sa s návštevníkmi galérie stretne v utorok 21. septembra.

„Vyštudovala vedu o výtvarnom umení na Univerzite Komenského v Bratislave a potom sa ako historička umenia venovala galerijnej práci, výučbe na vysokých školách a najmä kurátorstvu výstav. Jej podpis niesli mnohé výtvarné prehliadky,“ informovala galéria.

Pravidelný cyklus prednášok o súčasnom výtvarnom umení pripravuje Nitrianska galéria v snahe predstaviť základné pojmy a témy, vďaka ktorým je možné hlbšie preniknúť k dielam súčasného umenia. „Naším zámerom je prebudiť záujem širokej verejnosti. Projekt by mal prispieť k odbúraniu zábran a predsudkov pri kontakte návštevníkov so súčasným umením v galériách,“ pripomenuli organizátori.